Behöver du hjälp med tandprotes i Stockholm? Kom direkt till oss! För snabbare åtgärder 

Boka besök

Avtagbar protetik i Stockholm

Vi är tandtekniker och finns i Stockholm! Hos oss har du möjlighet att laga dina proteser om det har blivit en spricka eller om en tand har lossnat. 

Blue Dent är är godkända av läkdemedelsverket och erbjuder högkvalitativa produkter. Våra moderna tandproteser är i en klass för sig. 

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig snarast eller ring oss idag!

ikon tand

Hur funkar protetik?

Det finns två kategorier av proteser: Hel- och delproteser. Delproteser är vanligast och sätts fast i dina tänder. De flesta moderna delproteser är också flexibla. Eftersom din mun är flexibel så skulle en styv metallbaserad del inte vara väl lämpad för form och funktion. Flexibla proteser ger en lätt, bekväm flexibel partiell protes som kan vara helt metallfri och är utformad för att blandas med naturliga vävnader och blir praktiskt taget osynliga i munnen.

Helproteser är lite mer omfattande och tillverkas om du har förlorat alla dina tänder i en käke. Den sitter på plats genom att den sugs fast i gommen.

ikon tand

Skötsel av proteser

En protes behöver skötas minst lika bra som vanliga tänder. Man måste skölja protesen efter varje måltid, och rengöra den ordentligt två gånger om dagen. Använd en mjuk tandborste och protestandkräm, oparfymerad flytande tvål eller oparfymerat diskmedel.

Borsta samtidigt gom och tandkött, dels för att få rent, men lika också för upprätthålla ordentlig blodcirkulation i slemhinnorna. Det är viktigt att protesen aldrig torkar ut.

Om du har helprotes kan det krävas lite övning för att tala och tugga obehindrat.

Boka besök

Vi erbjuder tidsbesök till dig med avtagbara proteser så du slipper gå via tandläkaren. Du får hjälp direkt på plats hos oss för dessa typer av proteser.

Vad vi kan hjälpa dig med utan involvering av tandläkare

  • Om det har lossnat en tand från din protes.
  • Om din tand är försvunnen. Vi ersätter den med en ny i samma färg och form.
  • Om din protes har fått en spricka eller gått av.
  • Om det krävs mer än bara en lagning av spricka eller tillsättning av tand så tillverkar vi istället en helt ny protes!
  • Du kan ta en bild av din protes och skicka till oss för att vi ska kunna bedömma hur vi enklast kan laga den